€ 2.479

Romantiek in Thailand

9
dagen
vanaf
ipv
€ 2.479
Ontdekking van Bangkok en Chiang Mai met verblijf in luxueuze boetiekhotels
Bestemming 

Thailand

 • rijke culturele erfenis
 • serene boeddhistische tempels
 • bruisende moderne metropool Bangkok
 • weelderige en afwisselende natuur en landschappen
 • authentieke bergvolkeren
 • prachtige hotels met spa en wellness aanbod
 • exotisch witte stranden
Omschrijving 

Dag 01: Bangkok (D)
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Per transfer naar uw hotel (opgelet: geen vroege check-in inbegrepen). Uw voormiddag en/of namiddag zijn vrij te besteden, zo kan u rustig bekomen van uw lange vlucht. In de late namiddag wordt u opgehaald en gaat u per transfer naar de kade. U scheept in op een romantische dinercruise. U geniet van een typisch Thai diner terwijl het schip passeert aan de feeëriek verlicht monumenten van Bangkok: glinsterende tempels, fonkelende wolkenkrabbers en een stroom aan kleurrijk dagelijks leven. Het intrigerende leven op en rond de rivier in combinatie met de sfeer van een diner bij kaarslicht maken deze cruise tot een onvergetelijke ervaring! OVERNACHTING in het Sala Rattanakosin (superior) of The Siam (deluxe)

Dag 02: Bangkok (O)
Ochtend vrij te besteden. In de namiddag gaat u naar het deel van Bangkok dat ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Aangekomen in Thonburi zal u al snel merken waarom, een wirwar aan kanaaltjes en riviertjes doorkruist de wijk. U scheept in op een traditionele boot, het vervoer bij uitstek, om het dagelijkse leven in Thonburi en op de befaamde Klongs te ontdekken. Op het einde houdt u kort halt aan het Museum van de Koninklijke boten en aan de indrukwekkende Tempel van de Dageraad. Vervolgens gaat u naar het volgende hoogtepunt van Bangkok: het Grand Palace. Dit paleis heeft eeuwenlang de residentie en het centrum van politiek, macht, economie, … geweest in het Siamese Koninkrijk. Hedendaags is het een uniek pareltje van Siamese architectuur en nog steeds een bewijs van eeuwenoude pracht en praal. Bezoek de vele paleizen, hallen en tempels met welluidende namen zoals: het Ontvangstpaleis, de Troonzaal, de Kroningszaal, het Koninklijke Gastenverblijf. Niet te vergeten is de legendarische Tempel van de Smaragden Boeddha.
OVERNACHTING in het Sala Rattanakosin (superior) of The Siam (deluxe)

OPTIONEEL: ‘s avonds kan u opteren (mits supplement) uit volgende activiteiten

 • Een tocht naar de meest iconische bars van Bangkok. Zo passeert u aan de befaamde Sky Bar van het Lebua (bekend uit de film Hangover II) voor een uniek zicht over nachtelijk Bangkok. Of naar het funky Maggie Choo, opgetrokken in een oude bankkluis. Deze jazzbar is de place-to-be in Bangkok. Of naar het Topic City, een bar gekend voor zijn tropische cocktails in dito interieur. Of een combinatie van alles. (duur van ong. 4u)
 • Bezoek aan één van de bekende night markets van Bangkok. Deze markten dompelen u volledig onder in het hectische nachtleven, maar ook in een unieke gastronomische ontdekking. De nachtmarkten zijn volgestouwd met eetstalletjes allerhande.

Dag 03: Bangkok (O, L)
Vandaag ruilt u de drukte van de hoofdstad voor de charmante archeologische site van Ayutthaya. Deze stad is meer dan 400jaar en 33 koningen lang de hoofdstad van het Siamese rijk geweest. In de 17de eeuw was Ayutthaya één van de rijkste en meest kosmopolitische steden in Azië met invloeden tot Europa en het Midden-Oosten. Van al deze glorie en macht zijn nog steeds indrukwekkende restanten te zien. U bezoekt de belangrijkste van deze ruïnes door middel van een aangename fietstocht (ongeveer 25km). Nadien gaat de tocht voort over het sfeervolle platteland in de omgeving van Ayutthaya. Zo passeert u aan charmante dorpjes en de unieke Wat Niwet Thamaprawat in gotische stijl. Onderweg geniet u een lunch in een restaurant gelegen aan een rivieroever.
OVERNACHTING in het Sala Rattanakosin (superior) of The Siam (deluxe)

OPTIONEEL: ruil uw lunch in een lokaal restaurant in voor een romantische picknick lunch op een idyllische plaats.

Dag 04: Bangkok (O)
Dag vrij te besteden.
OVERNACHTING in het Sala Rattanakosin (superior) of The Siam (deluxe)

OPTIONEEL: verrijk uw verblijf in Bangkok met één (of meerdere) van de volgende optionele excursies:

 • Een duo massage: met twee personen geniet u van deze ultieme romantische massage, die een perfecte synergie van 2 therapeuten en 4 handen vormt die simultaan de behandeling uitvoeren. Geurende oliën, synchrone massagebewegingen en een romantische omgeving laten u genieten van deze relaxte massage.
 • Een uniek excursie naar het Thai verleden: u maakt een ontdekking van de monumenten die de Thai beschaving als belangrijk typeren. U maakt een bezoek aan het Nationaal Museum waar u in de Thai geschiedenis duikt. Vervolgens naar het Rattanakosin museum dat meer focust waarom net Rattankosin de centrale plaats van het koninkrijk Thailand is geworden. U eindigt in het MOCA (Museum of Contemporary Art of Bangkok) waar hedendaags geïnspireerde werken hangen over de Thai cultuur.

Dag 05: Bangkok / Chiang Mai (O, D)
Transfer naar de luchthaven van Bangkok, voor uw vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst wordt u opgewacht en gaat u per transfer naar uw hotel. De rest van uw namiddag is vrij te besteden.
Bij valavond geniet u een romantisch privé diner. U neemt plaats onder een impressionante sterrenhemel in een tuin verlicht door kaarsen. Er wordt een heerlijk Noord-Thais diner geserveerd, vergezeld van Thai muziek en traditionele dansen uitgevoerd in een traditionele setting.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 06: Chiang Mai (O)
Zéér vroeg in de ochtend vertrekt u naar een unieke ervaring: een ballonvaart tijdens een sfeervolle zonsopgang. De ballon vertrekt hemelwaarts bij het eerste ochtendgloren. Hoe hoger de ballon klimt, hoe prachtiger het uitzicht over de omgeving! Adembenemende panorama’s over de verre bergen, de rijstterrassen, de meanderende Ping-rivier en enkele plattelandsdorpjes zijn maar enkele van de hoogtepunten tijdens uw reis per warme luchtballon. De ballon zweeft over de oogverblindende gouden koepels van de vele tempels. Na ongeveer 50 minuten zet u de landing in. Eens terug op de grond geniet u een ontbijt en krijgt u een certificaat als souvenir. Vervolgens gaat uw ontdekking richting één van de meest heilige tempels in het noorden van Thailand: de Wat Pra That Doi Suthep. Deze tempel is gelegen op een weelderig beboste heuvel. Boven aangekomen (opgelet u dient een lange trap te overwinnen), geniet u een wonderlijk uitzicht over de stad en over een gigantische collectie van religieuze gebouwen, beelden en fresco’s.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

OPTIONEEL: voor een ultieme romantische ervaring kan u opteren om de ballonvaart privé te doen.

Dag 07: Chiang Mai (O, L, D)
Vandaag verruilt u de drukte van de stad voor de weelderig groene omgeving van Mae Tang. De regio staat gekend voor zijn pittoreske landschappen, bestaande uit: uitgestrekte rijstterrassen, kleurrijke orchideeplantages, velden die op aloude manier worden bewerkt. Uw ontdekking van de regio start aan de waterval van Bua Tong in het Sri Lanna National Park. Een korte tocht per authentieke langstaartboot naar een drijvend restaurant voor een lunch van lokale delicatessen. Te voet langsheen uitgestrekte fruit- rijst, en granenvelden naar een lokaal dorpje, waar u wordt verwelkomd door een gemeenschap. Hier kan u helpen in de dagelijkse taken van de leefgemeenschap: het maken van maaltijden, de organisatie van het boerenleven, het maken van ambachtelijke producten
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 08: Chiang Mai (O, L)
U start de dag met een bezoek aan de Wat Ton Kwen, één van de mooiste voorbeelden uit de klassieke Noord Thaise Lanna architectuur. Vervolgens gaat u verder naar een leefgemeenschap van een lokale Ruankaew-Yanon familie. De familie leeft nog op aloude wijze, volgens eeuwenoude tradities en maakt gebruik van handelingen die van generatie op generatie worden doorgegeven. U wordt verwelkomd in hun traditionele huis waar u een levensechte inkijk krijgt in de dagelijkse activiteiten van het huishouden. U leert enkele traditionele recepten uit, die de echte Noord-Thaise keuken behartigen. Als lunch geniet u van uw eigen bereide maaltijd.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 09: Chiang Mai (O)
Dag vrij te besteden, tot het moment van vertrek (opgelet: geen late check-out inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts of naar uw volgende bestemming.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: accommodaties en kamertypes zoals vermeld, alle vermelde maaltijden (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), vermelde uitstappen, tours, bezichtigingen, begeleiding van een Engelstalige lokale privégids (enkel tijdens de bezoeken en excursies), transfer van en naar de luchthaven in een geklimatiseerde privéwagen, gedeelde ballonvaart te Chiang Mai met Engelstalige gids/piloot, administratieve kost op het moment van de reservatie.

Niet inbegrepen: vluchten, dranken en niet vermelde maaltijden, niet vermelde en/of optionele excursies, uitstappen, activiteiten, tours, fooien voor gidsen, chauffeurs, visum. BELGEN: een geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort. NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat van Thailand. Prijs geldig voor reizen tussen 01/11/19 en 31/03/20 in superior hotels (niet geldig tussen 20/12/19 en 05/01/20). Prijs voor alle reizen tussen 01/10/20 en 31/10/20: 2.479 € pp. Persoonlijke uitgaven, en verzekeringen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 18/07/2019.