€ 5.405

The ultimate Zambia & Malawi

10
dagen
vanaf
ipv
€ 5.405
Luxury Fly-in Bush & Beach Safari
Bestemming 

Zambia

Zambia waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien, staat borg voor een authentieke natuurbeleving. De beroemde Victoriawatervallen en de grootste nationale parken ter wereld vindt u in dit nog onbekende authentieke safariland.

Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi vormt in het zuiden de grens met Namibië en Zimbabwe en stroomt uiteindelijk na een lange weg in de Indische Oceaan. Op deze grens met Zimbabwe bevindt zich één van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld: de Victoriawatervallen. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

Het Kafue National Park is met 22.500 km² het grootste park van Zambia en één van de grootste ter wereld. Het landschap varieert van weelderig groene wouden op de oevers van de Kafue-, Lunga- en Lufapu rivieren tot de uitgestrekte grasvlaktes van de Busanga Plains. Het diverse wildbestand bestaat uit leeuwen, cheeta’s, luipaarden, waterbuffels, puku’s (kleine antilopen), zebra’s … Met 400 vogelsoorten biedt het park uitstekende ‘birdwatching’ mogelijkheden, vooral langs de rivieren.

South Luangwa National Park wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Het Lower Zambezi National Park is Zambia’s jongste park. Dit park langs de Zambezi vormt eigenlijk één geheel met het Mana Pools Reserve in Zimbabwe, op de andere oever. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Olifantenkuddes van soms wel 100 dieren, worden regelmatig waargenomen, alsook leeuwen, luipaarden en buffels.

"I will make this beautiful land better known to men that it may become one of their haunts. It is impossible to describe its luxuriance". David Livingstone

Omschrijving 

Wij stellen u een unieke combinatiereis voor met 3 bijzondere ingrediënten: verkenning van de ongerepte wildernis van het Kafue National Park, ongeëvenaarde wildobservaties in South Luangwa in Zambia, en ultieme ontspanning op het zandstrand van Likoma Island in Lake Malawi.

Kafue National Park is één van de grootste en wildste natuurreservaten in Zambia. Het natuurgebied wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan fauna en flora. De Kafue rivier vormt samen met haar zijrivieren de levensader in het park en zorgt er voor een zeer gevarieerd landschap van bossen, open gras- en moeraslanden. In het park kan men deelnemen aan bootsafari’s, wandelsafari’s en de traditionele game drives.

South Luangwa National Park, trakteert u op “safari op zijn best”, de buitengewone natuurlijke rijkdom van dit park is fenomenaal. Het natuurpark is in het oosten van Zambia gelegen in het meest zuidelijke deel van de beroemde Riftvallei, waar het Muchinga gebergte en het dal van de Luangwa rivier elkaar ontmoeten. Het decor van South Luangwa bestaat uit een ruig landschap met savannes, open vlaktes en rivieren en het gebied is bekend vanwege de wandelsafari’s.

Tot slot reist u naar Likoma Island, gelegen in het uiterste noorden van Lake Malawi, een stukje Malawisch grondgebied in Mozambikaanse wateren. Hier keert men een stap terug in de tijd, met enkel onverharde wegen, en een lokale bevolking die leeft van visserij en het verbouwen van rijst en cassave. Verder is het eiland bezaaid met honderden enorme baobab bomen, heeft het prachtige zandstranden en rotsachtige inhammen. Enige culturele erfgoed is de kathedraal (zo groot als Winchester’s Cathedral) waarvan de bouw in 1903 werd opgestart. Dit enorme gebouw bezit enkele interessante gebrandschilderde glasramen en elementen in gegraveerde speksteen.

Deze reisroute combineert twee schitterende eco-lodges namelijk Ila Safari Lodge in Kafue National Park en Kaya Mawa op Likoma Island, met de luxueuze Chikunto Lodge gelegen in één van de mooiste regio’s van South Luangwa National Park.

Ila Safari Lodge is gelegen in het uitgestrekte Kafue National Park. Niettegenstaande dit een van de minder gekende natuurgebieden is, is dit het grootste en oudste natuurgebied in Zambia, één van de laatste uitgestrekte gebieden van afgelegen en ongerepte wildernis in Afrika. Deze ongekende parel is vooral aantrekkelijk vanwege zijn ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren en vogels, zijn enorme hoeveelheid aan groot wild en roofdieren, en misschien even aantrekkelijk vanwege de afwezigheid van mensen …. Ila Safari Lodge beschikt over 10 luxueuze safaritenten, op een houten platform, op een idyllische locatie aan de oever van de Kafue rivier. Alle tenten zijn voorzien van een en-suite badkamer met buitendouche of –bad. Los van de prachtige locatie zal u zeker onder de indruk zijn van de “groene voetafdruk” van deze lodge. Er wordt enkel gebruik gemaakt van zonne-energie, de traditionele Boma werd gebouwd met zandzakjes om het gebruik van cement tot het minimum te herleiden. Ila Safari Lodge beschikt bovendien over de Elandy en is hiermee de eerste lodge in Zambia die er prat kan op gaan over een elektrisch safarivoertuig te beschikken, waardoor u kan genieten van een geluidloze safari ervaring met een minimum impact op de natuur. Verder is er de E-boot voor een geruisloze cruise op de Kafue rivier. In 2018 werd Ila Safari Lodge door National Geographic aangeduid als één van de top 10 bestemmingen in Afrika!

Chikunto Safari Lodge is in het hart van het iconische South Luangwa National Park gelegen, op ongeveer een uurtje rijden van de Mfuwe luchthaven. De lodge heeft een strategische ligging tussen de Mfuwe en Nsefu sector van het nationaal park, aan de oevers van de machtige Luangwa rivier. Deze kleinschalige lodge staat garant voor een authentieke natuurbeleving en geeft onderdak aan maximaal 12 gasten in 5 luxe tenten, waaronder één familietent met twee afzonderlijke slaapkamers. Het overloopzwembad biedt een uniek tegenstroomsysteem voor wie meer wil dan alleen maar afkoelen. Tijdens de traditionele game drives gaat u op zoek naar roofdieren waaronder leeuwen, luipaarden en hyena’s, ’s avonds ligt de focus op het gedrag van enkele bijzondere nachtdieren.

Kaya Mawa trakteert u op een onbezorgd strandverblijf en vormt met zijn ligging op Likoma Island in Lake Malawi, één van de meest romantische bestemmingen in Afrika. Een idyllische locatie voor een huwelijksreis of eindbestemming na een avontuurlijke safari. De lodge is op het uiterste puntje van het rotsachtige Likoma Island gelegen. Het eiland is bedekt met mango en oude baobab bomen en is omringd door prachtige zandstranden en rotsachtige baaien. In één van die kleine baaitjes ligt de Kaya Mawa lodge verborgen. De lodge heeft een uniek karakter en staat voor afgezonderde luxe in een traditionele omgeving. De lodge werd volledig met de hand gebouwd in samenwerking met de lokale gemeenschap. Het hoofdstrand is privé en voorzien van hangmatten en ligbedden (gemaakt met hout en touw) en een gezellige bar onder een rieten afdak. Het hoofdgebouw is op een rotsachtig plateau opgetrokken en omvat een bar, eetkamer en zwembad in de rotsen. De ideale plaats voor gehele ontspanning en onvergetelijke romantiek.De lodge bestaat uit 10 smaakvol ingerichte chalets met panoramische uitzichten en privé terrassen met directe toegang tot het meer. De chalets zijn op ruime afstand van elkaar gebouwd omwille van de privacy van de gasten. Elke kamer is voorzien van een en-suite badkamer, een groot tweepersoonsbed, een verzonken stenen bad en een douche. De bruidssuite ligt verstopt op een privaat eiland en heeft ongelooflijke uitzichten op het meer. Ideaal voor kleine groepen of families zijn de 2 Private Houses met elk een eigen plonsbad of het Private Family House met eigen zwembad en privé strand. De prachtige omgeving van de lodge en het unieke comfort van de kamers zorgen ervoor dat veel gasten uitsluitend kiezen om te luieren. Er zijn echter ook tal van activiteiten aanwezig om zich actief te vermaken. Duiken, snorkelen, waterskiën, zwemmen, vissen, kajakken, zeilen, wandelen of per mountainbike of quad het eiland verkennen, een bezoek aan de kathedraal, een schooltje en de kleine lokale markt of zelfs een dagexcursie naar Mozambique.

Reisroute:
Dag 1:
Aankomst te Lusaka, onthaal en transfer over land naar Ila Safari Lodge (reistijd: +- 3 à 4u, of 1 uur per vliegtuig). In de namiddag kan u genieten van uw eerste safaririt of cruise op de Kafue rivier met de E-boot.

Dag 2 & 3:
Volledige dag verkenning van het Kafue National Park, alle safari activiteiten uit het aanbod van de lodge zijn inbegrepen (game drives, boottochten, begeleide natuurwandelingen …).

Dag 4:
Transfer naar de Chunga airstrip, vlakbij Ila Safari Lodge en check-in voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe, via Lusaka. Bij aankomst transfert naar Chikunto Safari Lodge.

Dag 5 & 6:
Verkenning van het South Luangwa National Park, alle safari activiteiten uit het aanbod van de lodge zijn inbegrepen.

Dag 7:
Transfer naar de airstrip en binnenlandse vlucht vanuit Mfuwe naar Likoma Island, met tussenstop in Lilongwe. Bij aankomst, onthaal en transfer naar de lodge.

Dag 8 & 9:
De volgende dagen kan u heerlijk genieten van het prachtige strand, op verkenning gaan op het eiland, duiken, zeilen, kitesurfen of u laten verwennen met een massage of behandeling in de “spa”. Wie interesse heeft kan tevens een bezoek brengen aan een van de instandhoudings- en gemeenschapsprojecten op het eiland.

Dag 10:
Terugvlucht naar Lilongwe in aansluiting op uw internationale vlucht naar Europa. Beschikt u over wat meer tijd dan raden wij u aan deze reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen.

Prijs per persoon:

  • mei & november 2019: 5.405 €
  • juni tot oktober 2019: 6.305 €

Geldig voor een verblijf in periode mei 2019 tot november 2019

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: verblijf op basis van vol pension, selectie aan lokale dranken, alle transfers, alle vermelde binnenlandse vluchten (naar Ila Safari Lodge, Chikunto Safari Lodge, Kaya Mawa en Lilongwe), alle safari activiteiten volgens het programma van de lodges, niet gemotoriseerde activiteiten in Kaya Mawa (toeslag voor duiken).

Niet inbegrepen: vluchten, fooien, bijkomende activiteiten, persoonlijke uitgaven, annulatie- en reisverzekering. Geldig voor vertrek van 01/05 tot 31/05/19 en van 01/11 tot 31/11/19. Van 01/06 tot 31/10/2019: 6.305 € pp. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 21/03/2019.

Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.